ADD/ADHD

Okej nu kommer ett väldigt långt inlägg och för er som känner mig vet att jag har haft lååång väntetid för att att få utredas för ADD (för er som inte vet så är ADD som ADHD men utan H:et det vill säga inte har hyperaktiviteten)
 
Jag har sen jag var liten haft problem med teoretiska ämnen, dagdrömmit väldigt mycket, vart väldigt lätt distraherad, skjutit upp saker, missuppfattat saker, påbörjat grejer men aldrig avslutar dem, jag har varit den som börjar en sport och sen tröttnat och vill göra något annat istället. Jag köpte ett årskort på ett gym och tyckte det var skitkul 4 första veckorna och sen tröttnade jag. Jag missbedömer saker och ting, jag spiller ofta, går in i saker för jag missbedömmer avståndet till föremålet, jag kan tro att hörnet på köksbänken är 2 meter framför mig när det själva verket bara är 1 meter ifrån mig. Jag har otroligt dåligt minne. Jag kan lyssna på en låt 500 gånger och ändå fastnar inte texten, jag har gått o i dans från och till i några år och jag älskar att dansa men danskoregrafierna fastnade aldrig.
 
Jag överarbetar allt jag tänker, ex. säger en person till mig, "Emma kan du gå och köpa en cola på Ica till mig" så tänker jag vilken cola jag ska köpa, ska jag ta cola, cola light, cola zero, cola cherry, osv. Fast att personen bara sagt kort och gått köp en cola.
 
Jag säger ofta "Va, vad menar du?" och om någon fråga mig: Vart har du köpt tröjan? upprepar jag frågan som personen ställde till mig och säger "Frågade du vart jag hade köpt min tröja?" och det är för att jag inte hör (har gjort hörseltest) utan för att jag hör "fel" och missuppfattar vad som sades därför måste jag upprepa frågan.
 
Förstår ni hur jag tänker?
 
Under gymnasiet fick jag gå på många extra möten med mina mentorer som hjälpte mig strukturera upp mina skolarbeten, och jag var alltid den som frågade efter att läraren hade haft en genomgång "Vad var det vi skulle göra? för jag inte fattade. (gäller de teoretiska ämenen = som var tråkigare en de roliga floristlektionerna)
 
Jag har alltid känt att det är något i mitt huvud som inte stämmer. Det är inte autism, det är inte aspeger, och det är inte ADHD eftersom jag känner mig "för lugn" då jag har haft två pojkvänner som haft ADHD.

Och när jag träffade mitt ena ex Oliver, så sa han Emma du har ADD för jag har suttit på behandlingshem med människor med olika diagnoser och jag är säker på att du har ADD och efter han sa det kollade jag upp vad det var för något så såg  jag att 98% "symtomerna" stämde in på mig.

Så efter att snackat med psykologer och specialist läkare inom psykarin och gjort rörlighettester/minnestest så har jag äntligen fått en diagnos. Jag har ADHD.
 
Många som tänker på ADHD tänker att de är dem som "klättar på väggarna" och springer runt (det gjorde jag med fram till nu) och så vild är jag inte.
 
Men därimot så har jag haft enda sen jag var liten att det kryper i mina ben om jag är still men jag har trott att det är helt naturligt tills då jag träffade Oliver och vi satt och kollade på TV och han sa att det kröp i hans ben exakt samma stund som det började "krypa/kittlas" i mina ben och när jag pratat med andra om "krypningarna" och ingen annan har förstått vad jag menat. Så på det sättet är jag hyper. Jag har svårt att sitta still, jag vrider mycket på mig och måste byta positioner, gör jag inte det blir det till en psykiskt grej. (lite svårt och förklara) Därför hatar jag att gå på bio, det är inte själva uppelvelsen i sig men det är just att du måste vara stilla och sitta på samma sätt. Och medans jag gjorde ett minnestest så gjorde jag även ett "rörlighetstest" som visade hur mycket jag rörde på mig under den stunden och då mätte man upp i "rörlighetsskara" (vad de nu hette) att jag rörde på mig 99 och det normala ligger på 70.
 
DÄRFÖR FICK JAG H:ET OCKSÅ.

Min psykolog sa också att du kan inte jämföra din ADHD med andra personer för det är olika på varje individ och tjejer är generellt sätt lugnare än killar. Så nu vet ni.