New york

Hej där från staterna!
 
Wow. Vart jag ska börja?
Det första jag möts upp av på JFK airport i NY är att det är så sjukt många som vill att jag ska följa med dem och åka cab med dem. Jag skulle egentligen åkt med tåget in till Manhattan men det gick tydligen inte. Sedan kommer det fram en man som ska visa mig hur man tar sig till Manhattan så jag följer med honom och tror då att han ska visa hur jag ska åka men nej, då visar han man vägen till hans bil och vill att jag ska åka med honom för en kostnad. Eh hell no. Så då går jag därifrån och får panik. Jag är själv i ett nytt land, vet inte hur jag ska ta med till mitt hotell, super trött och med halv krasslig engelska men jag frågar runt på flygplatsen och till sist tar jag en gul taxi från en taxizon.
 
Jag kommer checkar in på hotellet och går och lägger mig.Nästa dag märker jag att jag har tappat min plånbok, men tur i oturen så har jag bara svenska pengar i den och mitt kort hade jag i ett fack i min väska. Därmot fanns mitt ID kort där i och kommer på att jag sist hade plånboken i taxibilen. Jag checkar ut från hotellet, går och köper en cupcake och sätter mig vid central park medans jag väntar på Amanda som sitter vid det här laget på en buss till New York. Sedan går jag och ska ta tunnelbanan men något jag la märke till är att deras tunnelbana är otroligt o omordern jämfört med Sveriges och det fanns ingen personal som jobbade nere i den. (Fanns inte ens en hiss) så fick släppa min storta tunga resväska ner för alla trappor och när jag skulle köpa t-bana biljett i en maskin stod det "Cash only" och alla mina dollar gick åt till taxin kvällen innan och hade inte hittat någon bankomat så det var bara gå upp från tunnelbanastationen och leta efter en bank (vilket inte var det lättaste när man inte visste hur deras banker hette eller dera logor såg ut) så fick panik och ringde Amanda som hade kommit fram i New york och satt i en taxi på väg till vårat hotell. Men snäll som hon var så kom hon och hämta upp mig i en taxi. Snacka om lättnad när jag fick träffa henne. Vid det här laget också så hade en kvinna hittat min plånbok och försökt o få tag i mig, så Amanda ringde henne och förklara vart vi var och kvinnan lämnade in plåboken till vårat hotell några timmar senare efter vi hade hittat vårat hotell och checkat in och dragit ut på en rundtur genom New york city.
 
Vi gick till Bryant Park och käkade sedan drog vi vidare till Macy's (överskattat i min mening och är precis som Åhlens) och sedan till Empire state building. Dock dumma som jag och Amanda var, köpte vi biljetterna till entren av några säljare på gatan. Det fanns extremt många och som var otroligt trovärdiga och såg ut som en riktig säljare för ett seriöst företag tanke på kläderna har bar och om vi la på några  extra dollar utöver entren så skulle vi slippa över 1 timmes kö vilket kunde varit värt. Men när vi kommer in i Empire state building så är entrén godkänd men inte vårat "fastpass" och då frågade killen som vi fråga, köpte ni det ute på gatan? vi svarade då: Jaa? då fattade vi att vi hade blivit blåsta. Efter en lååång väntan fick vi äntligen komma upp till 86:e våningen och såg ut över hela New york. Efter vistelsen på Empire state building så drog vi till Starbucks och planerade vad vi skulle göra här näst. Vi tog tunnelbanan till Ground Zero där World trade center en gång i tiden stod och tittade. Sedan drog vi till Chinatown och vid den här tidpunken var klockan 21.00 på kvällen och det var mörkt ute och tja, vad ska man säga. Chinatown är inte alls som det ser ut på filmer. Det kändes väldigt "ghetto-aktigt"/ slitet och absolut inget ställe som två unga tjejer skulle vara på kvällen.. så vi drog tillbaka till vårat hotell och var alldeles trötta i bena och utmattade och somnade på en gång.