Tänkt på en sak...

Jag har tänkt på en sak hur många gånger som helst, och även när jag pratar med andra personer från andra länder än i Norden så har jag/kommit fram en sak som är väldigt Skandinaviskt beteénde och det är att tvinga andra personer och dricka. Eller ja, att ungdomars sociala liv kretsar (nästan) enbart runt alkohol. Vill man hitta på något med personer på en helg så ska alltid alkohol bli inblandat på något vis. Nu menar jag inte att jag är något helgon, men jag kan tycka det är småirriterande att folk försöker få mig att svepa mitt glas, eller att jag "måste" shotta.
 
Jag kan dra ett exempel när jag var ute nykter på en nattklubb för ett par veckor sedan. Jag dricker Red Bull i ett glas, och en killkompis skålar med mig och säger åt mig att svepa upp allt jag har i glaset, varpå jag säger den är alkoholfri? (hans poäng är väl att jag ska bli bli full och galen I guess då han är ganska på lyset) SVEP DÅÅÅ säger han återigen, gång på gång och jag säger neeej, varför då?. JO men SVEEEP säger han återigen.
 
Eller när folk tvingar en och shotta fast man inte vill. Sist jag var i Katrineholm på en lokalfest så kom man dit och en utav "födelsebarnen" säger åt mig man måste shotta annars är man inte välkommen (på ett skämtsamt sätt.) Jag säger;
- Nej tack det är bra. då jag absolut inte kan dricka shots som förr. Jooo du måste! *Häller upp Fireball ändå* räcker fram Shotten till mig men jag tar inte emot den. Jag säger åter igen "Nej det är bra, jag kan inte dricka."
och till slut verkar de inse att jag faktiskt inte vill ta emot den för att "komma i gång". 
 
Likadant när jag var ute med en kollega och tog en AW öl, då skulle han beställa in Fernet. Vi beställer in varsin öl och han säger åt bartender, en varsin Fernet också! Jag säger nej det är bra, jag kan inte dricka shots. Jag mår illa och det känns som jag ska spy då. Nej men sluta, klart du ska ha Fernet!! Två Fernet kommer in på bardisken men jag vägar att ta den. Efter 10 minuter tjat för att försöka övertala mig så lyckas han fortfarande inte. Jag ska inte ha. Antingen får du ta den du beställde för mig eller så lämnar jag var den på bardisken, för jag tänker inte ta den. (Det slutar med att han tar den)
 
Eller ett annat exempel när en annan kollega *host Josefine* (ta åt dig din jävel om du läser det här) vill att vi ska ta en After Work och jag vill dra ut med henne efter jobbet då vi jobbar om varandra hela tiden och då vi ses har vi aldrig riktigt tid att prata om privata saker. Vi drar till en bar och jag har sagt sen innan att jag inte vill dricka alkohol utan att jag isåfall tar en Cola eller något på grund att jag äter mediciner. Det var en vit lögn för att slippa tjatet om "klart du måste dricka" "Amen ta en öl".
 
Säger man att man äter mediciner har folk en annan acceptans (Jag lovar) och försöker inte få dig och dricka. Jossan svarade förstående "okej".
 
När vi väl var på baren gjorde jag misstaget och säga att jag faktiskt inte åt mediciner, men att jag inte hade lust att dricka bara. Var tror ni händer? Hon beställer två cider. En till henne och en till mig.
 Den gången drack jag faktiskt cidern jag fick men jag menar nu allmänt. Jag vet inte vad jag ska säga om det här beteéndet om tvinga folk att dricka. Eller dessa drinklekar att "Nu gav jag dig en skål, du måste du svepa allt du har kvar i glaset". Låt mig dricka i min egna takt! Tvinga mig inte dricka shottar om jag inte vill det. Nästa gång ska jag skylla på att jag är gravid eller medlem i AA eller något. Eller att du tycker att jag är en vekling för jag inte "tar en för laget" men jag tycker jag är snarare tuffare än dig som lyckas stå emot grupptrycket.
 
Mvh / Kärringen