Italien

Äntligen har jag och Amanda lyckas boka en resa till Italien. Hon och jag började prata om att åka till Rom för ett litet tag sedan och sen bokade jag boende för ett hyffsat pris under påskhelgen men sen visade sig att Amanda inte hade ett giltigt pass så hon var tvungen att göra ett nytt pass och idag hämtade hon ut det så nu kunde vi även boka flyget också. Bra va?
 
Vi sticker på långfredagen och kommer hem på "Annandag påsk" d.v.s måndagen så vi blir borta 4 dagar.
Under dessa dagar skulle det vara häftigt att se Vatikantstaden och Pompeji.
Har ju haft Pompeji som en utav sakerna på listan jag måste göra innan jag skaffar barn. Det finns bussresor från Rom som går till Pompeji och då blir man borta en heldag och för att göra detta har vi bara lördagen till detta. Söndag går inga såna resor och måndagen går ju tid bort till att ta sig till flygplatsen osv.
 
Sen som sagt skulle det vara häftigt att se Vatikantstaden men de är frågan när är det bäst att göra detta?
Kvällen då vi kommer till Rom eller Påskdagen då Påven ska hålla ett tal? Det vore lite coolt att se påven men det lär nog vara fullt smockat med troende folk som kommer ifrån olika delar av världens för att just se honom hålla hans kända tal.
 
Sen alla andra sevärdigheter som finns i Rom är såklart ett måste, men jag Amanda får gå ihop oss och planera hur vi ska göra men det blir nog bra, vi har ju några veckor på oss att göra det.
 
Ciaooo
 
 
En bild för x-antal år sen då jag besökte Venedig