Aten

I lördags flög jag ner till Aten där "P" mötte upp mig på flygplatsen. Jag kom rätt sent på kvällen så vi åkte till mitt AirBnB och sen gick och käka. Det var så skönt att möta våren. Lite värme, allt var grönt och utslaget. Frukter som växte på träden, de småsakerna man har saknat!
 
Det AirBnB jag bodde på låg väldigt centralt och var gångavstånd till allt så 
dagen efter på söndagen gick jag till Arkelogiska museumet. Jag var ju i Aten för två år sen så jag hoppade över att besöka de mest sevärdigheterna som Acropolis m.m.
Detta museum var hur stort som helst! Kändes som att det nästan aldrig tog slut, alltid hittade man nya rum med olika utställniningar. I början av muséumet läste man varenda skylt om varje huvud/staty men efter att läst 50 skyltar om huvud som nästan ser exakt likadana och man ser att 1000 huvud kvarstår med text (ok kanske överdriver) så hoppar man över att läsa skyltarna och strossar mest omkring. Av en slump så hittade jag denna vackra undangömda trädgård när jag skulle gå och pudra näsan på bilderna nedanför. Tyckte den var så mysig!
 
Sen gick jag jag på huvudgatorna (som jag verkade missa helt när jag var i Aten sist) men allt var stängt eftersom det var en söndag. Det fanns några resturanger och nån affär som var öppen där jag ofc gick in och fynda 2 vardagsklänningar. Ehe.
 
Sen gick jag upp mot ett område som kallas för "Plaka" som ligger bredvid där Acrapolis ligger.
Väldigt mysigt område och där satte jag mig på en uteservering med utsikt över en gammal kyrka och drack årets första glas rosévin!
 
På kvällen drog jag ut och käka då "P" var tvungen att åka tillbaka till västkusten i Grekland. Jag gick ut och käka på ett ställe i närheten av mitt airBnB och lärde känna en skön donna från Dublin! Hon och jag gick vidare till en bar i närheten efter att restaurangen stängt och snacka. 
 
Dagen efter kom "P" till Aten och det var min sista dag så vi hängde bara i området och dagen efter gick jag upp super tidigt och åkte till flygplatsen då jag flög hem till Sverige igen, drog hem och lämna mitt pick- och pack och drog till jobbet!