Morsdag

Halloj
Idag har jag haft ett sånt där riktigt krigar-pass på jobbet.
Innan ens restaurangen hade öppnat hade det kommit gäster som satt sig på uteserveringen vi har. Jag räknar kassan och kollar så allt stämmer, ser att det kommer fler och sätter sig ute, jag går ut och tar beställningar, sedan kommer det fler, och fler och stora sällskap och vi har EN kock. Så jag bokstavligt småspringer ut och in fram och tillbaka och har fortfarande inte fått ordning riktigt på vår uteservering. (Vi har soffor, men stolar är ihop gängade och tas alltid fram vid varje öppning och askkoppar, blomlådor m.m.) och det är så sjukt mycket beställningar (dryck bl.a) som måste fixas och maten står i lucken och kocken plingar och det kommer mer och mer gäster som sätter sig vid borden utan menyer. Svetten rinner, och man är som en duracell kanin.
 
Kocken ringer in min chef i sin tur som egentligen inte kan jobba, hoppar in o jobbar ett tag. Normalt brukar det finnas en punkt under dagen då det är lugnt och man brukar hinna fixa och preppa inför kvällen, men näää inte idag efter så fort folk har betalat och gått så kommer det nya gäster direkt. Min kollega som egentligen börjar 17.00 ringer in och sjukskriver sig och vi har bokstavligt talat ingen personal och vi har många bokningar under kvällen eftersom det är Mors dag. Det slutar med att min kollega som har ringt in och sjukskrivet sig kommer in ändå och kämpar på och det smäller på duktigt med ännu mer folk. Helt trött psykiskt och fyskiskt så springer både hon och jag runt gör det vi ska och ännu mer folk dyker upp och vi har bokstavligt talat full restaurang och så fortsatte det till runt halv nio sedan drar min kollega hem eftersom hon inte mår bra, sedan drar kocken och där står man själv med massor med saker att förbereda för morgondagen och jobbar över två timmar övertid.
Haha vet inte hur många gånger under denna dag jag känt mig för att bryta ihop och gråta typ, haha men det gick bra till slut. Tur att folk blev nöjda och dricken var bra ;-)